Kasvatuksen seminaari: Perheen parhaaksi - yhdessä kasvun tukena

Aika: 22.-23.2.2018
Paikka: Keskustan seurakuntatalo, Isokatu 17, Oulu

Ilmoittautuminen on päättynyt. Ilmoittautuneet saavat nimilaput, joilla pääsee osallistumaan kahveihin ja ruokailuihin. Ruokailumaksu 25€ laskutetaan jälkikäteen. Mikäli et osallistu ruokailuihin, osallistuminen on ilmaista.

TORSTAI 22.2.2018

9.30 Kahvit

10 hartaus

10.15 Rippikoulun digitaalinen kehittäminen-vertaisoppiminen järjestö- ja paikallisseurakuntien rippikouluissa

Digirippikoulu tutkijan silmin, tohtorikoulutettava Eveliina Ojala, Itä-Suomen yliopisto.

Pohjois-suomalaisissa seurakunnissa on seurakuntayhteysjakson aikana kokeiltu, miten sujuvoittaa kotiseurakuntaan tutustumista digitaalisen nuorisotyön keinoin. Tule kuulemaan, mitä kokeiluja on tehty, ja miten nuoret ovat ottaneet ne vastaan?

Tutustuminen Varkauden seurakunnan kristillisen kasvatuksen mediatyöhön. Seurakunta voi tavoittaa tuhansia digitaalisten välineiden kautta. Mediapastori Pekka Päivärinta ja nuoret. Tutustu https://www.arkipyhis.net/

12 lounas

12.45 Nuorten elämänhallinta

Miten nuoret oppilaitoksissa? Entä muuten arjessa? Miten nuoret pääsevät vaikuttamaan?

Mukana oppilaistyöpastori Jenni Siljander, hiippakunnan liikunta-agentti Janne Kippola (Nuori kirkko ry)., palvelupäällikkö Jaana Ukonaho, ODL ja Maria Orjala Kalajoen seurakunnan nuoriso- ja diakoniatyö.

14.30-16 Partiossa, seppomestarit Sanna Parkkinen, Oulun seurakunnat, Markku Korhonen, Liminka, Antti Pehkonen, Rovaniemi.

PERJANTAI 23.2.2018

Mukana Vanhempien Akatemia/Nuorten ystävät ry ja hiippakunnan jumalanpalveluksen ja musiikkityöneuvottelukunta. Lue lisää https://www.nuortenystavat.fi/palvelut/vanhempien_akatemia

9.30 kahvit

10 hartaus

10.15 Seurakunta varhaiskasvatuksen, koulun ja oppilaitoksen kumppanina

VASU-dialogi- Saija Kronqvist ja Saija Kivelä Kempeleen seurakunta.

Valtakunnallinen Vasu-tilanne, Tiina Haapsalo, Nuori kirkko ry.

11 Kirkkomuusikko kasvatuksen muuttuvassa kentässä

11 Perheen parhaaksi-yhdessä kasvun tukena

Tuloksia perhekeskus-työskentelyistä ja Lapset puheeksi-menetelmästä seurakuntatyössä.

12 lounas

Kanavat (kahvit kanavien aikana):

KANAVA I Suuri sali

13 Perheen parhaaksi-yhdessä kasvun tukena.

Tunne-ja vuorovaikutustaidot perhetyössä.

Parisuhde peilissä, Päivi Nikula-Väisänen

Lapsiperhetyön asiantuntija

Perhe- ja paripsykoterapeutti, FM

Vanhempien Akatemia/Nuorten ystävät ry.

14 kahvit
14.30 Vanhemmuuden tuki, Essi Niemi
Lapsiperhetyön- ja varhaiskasvatuksen asiantuntija, KM

KANAVA II Pieni sali

13  Musiikki rippikoulussa- rippikoulu jumalanpalveluksessa?

Rippikoululaiset ovat täysivaltaisia seurakunnan jäseniä. MIten he tulevat osallisiksi jumalanpalveluselämässä?

15.30 koonti

16 kotiin