VALKOISET POLUT Lasten ja nuorten laulujuhlat

Aika: 5.-6.5.2018
Paikka: Ouluhalli, Ouluhallintie 20, 90130 Oulu

VALKOISET POLUT Lasten ja nuorten laulujuhlat toukokuussa 2018!

Suomen soittajain ja laulajain liitto Sulasol on järjestämässä pohjoisen piirin vetovastuulla lasten ja nuorten laulujuhlia toukokuussa 2018. Tavoitteena on saada lauantaina 5.5.2018 yli 3000 laulavaa lasta ja nuorta Ouluhallin kuplakaton alle Pohjois-Suomen ja Kainuun alueelta. Juhlaan kutsutaan koulujen, kerhojen, seurakuntien, eri yhteisöjen ja kansalaisopistojen kuoroja!

Tapahtuman virallisena suojelijana toimii kaupunginjohtaja Päivi Laajala. Laulujuhlien virallinen nimi on Valkoiset polut, joka viittaa oululaisten viherkeitaaseen, Ainolan puistoon. Oulun Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja, kapellimestari-säveltäjä Jaakko Kuusisto on lupautunut säveltämään laulujuhlille Valkoiset polut -laulun. Laulu kantaesitetään laulujuhlilla.

Laulujuhlien taiteellisena johtajana toimii musiikinopettaja, lastenmusiikin säveltäjä Maria Viitasaari. (ent. Portaankorva). Ohjelmisto on laadittu siten, että se sopii tekstillisesti ja musiikillisesti monen ikäisten lasten ja nuorten laulettavaksi. Nuotit lähetetään sähköisesti suoraan kuoronjohtajille tammikuun 2018 toisella viikolla.

Laulujuhlien toinen päivä huipentuu seurakuntien lapsi- ja nuorikuorojen päiväkonsertilla Tuomiokirkossa klo 14.00. Tämä sunnuntain 6.5.2018 pääteos on Maria Portaankorvan ja Pirkko Arolan Rukoushelmipolku-teos, joka rakentuu pienistä lauluista. Jokainen laulu pysähtyy eri rukoushelmen ajatusmaailman kohdalle sävelin ja sanoin. Teos lähetetään kuoronjohtajille tammikuun 2018 toisella viikolla. Laulut ovat tasoltaan helppoja lapsikuorolauluja.

Valkoiset polut               5.5.2018 Ouluhalli

Rukoushelmipolku         6.5. klo 14 Tuomiokirkko

Pieni osallistumismaksu. Matkat, majoitus ja ruokailu jää osallistujien maksettavaksi.

Lisää tietoja myöhemmin!

VILKAISE TAPAHTUMAN FB-SIVUT!

Valkoiset polut -laulujuhla 5.5.2018 Ouluhallissa klo 15.00 JA

Rukoushelmi-iltapäivä seurakuntien lapsikuoroille 6.5. Oulun Tuomiokirkossa klo 14.00

Sulasolin Oulun piiri järjestää Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueen lapsille ja nuorille kolmannet suurlaulujuhlat. Edelliset juhlat ovat olleet vuosina 2013 ja 2010.

Laulujuhlille kutsutaan kaikki lasten ja nuorten kuorot ja lauluryhmät kouluista, harrasteryhmistä, seurakunnista, yhdistyksistä ja koulun kerhoista. Oulun kaupunki tukee tapahtumaa siten, että opetusvirasto myöntää anomuksesta koulujen kuoroille lauantain viralliseksi koulupäiväksi. Kaupunginjohtaja Päivi Laajala on lupautunut laulujuhlien viralliseksi suojelijaksi. Tapahtuman taiteellinen johtaja on musiikinopettaja, lastenmusiikin säveltäjä Maria Viitasaari. (tait. nim. Portaankorva)

Valkoiset polut -laulujuhla on matalan kynnyksen laulujuhla, jossa ohjelmisto on laadittu helposti lähestyttäväksi. Oulun musiikkijuhlien taiteellinen johtaja, säveltäjäkapellimestari Jaakko Kuusisto on lupautunut säveltämään nimikkolaulun Valkoiset polut, joka kertoo Ainolan puiston merkityksestä lasten silmin koettuna. Laulun ensiesitys kuullaan laulujuhlissa. Ohjelmistossa huomioidaan myös nuorten musiikkimaku esim. artisti Ellinooran tunnetuksi tekemällä Elefantin paino -kappaleella, joka valittiin vuoden lauluksi 2017. Juhla päättyy Finlandia-hymniin.

Juhlan graafisen ilmeen suunnittelee valokuvaajagraafikko Ilpo Okkonen ja lauluohjelmiston kuvittamisesta vastaavat Oulun alaluokkien Myllytullin kuvataideluokat. Mukana on myös puhallinorkesteri Viventi sekä Oulun pop-jazz-konservatorion opiskelijoita.

Juhlaan odotetaan noin 3000 laulajaa ja 1000 kuuntelijaa.

Lauantain Ouluhallissa tapahtuvan juhlan lisäksi seurakuntien lapsikuoroja kutsutaan osallistumaan sunnuntaina 6.5. Tuomiokirkossa pidettävän Rukoushelmilaulusarjan kantaesitykseen. Rukoushelmi-iltapäivä rakentuu yhteisesti laulettavasta laulusarjasta sekä  kuorojen yksittäisistä pienistä ohjelmanumeroista. Iltapäiväkonsertin kesto on noin 1 tunti.

Rukoushelmipolku -sarjan on säveltänyt Maria Portaankorva ja sen on sanoittanut Pirkko Arola. Nuotit lähetetään kuoroille tammikuussa muun ohjelmiston mukana PDF-tiedostoina. Seurakuntien kuorot voivat osallistua myös pelkästään sunnuntain tapahtumaan.

Kuorolaisille tarjotaan keittolounas sunnuntain aikana keskustan srk-talolla. Sunnuntain tapahtumassa ei ole erillistä osallistumismaksua.

Toimintaohjeet ja alustava aikataulusuunnitelma osallistujille:

-Ilmoita loka-joulukuun aikana kuorosi /lauluryhmäsi laulujuhlien tuottajalle sähköpostilla: valkoisetpolut@sulasol.fi . Ilmoittautumisessa tarvitaan yhdyshenkilön nimi ja yhteystiedot, kuoron/ ryhmän nimi sekä laulajien määrä. Ilmoittautujille lähetetään vahvistusviesti.

-Mikäli paikkoja on vapaana vielä tammikuussa, pystymme jatkaamaan ilmoittautumista myös yli vuodenvaihteen.

-Osallistujille lähetetään nuotit PDF-muodossa sähköpostilla joulu-tammikuun aikana.

-Tammikuusta eteenpäin julkaistaan ns. harjoitusvideoita You tube-kanavalla opettelua tehostamaan.

-Valkoiset polut-tapahtuma on mukana Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa.

-Osallistumismaksu (max. 5€/osallistuja. Voi olla myös pienempi summa. Osa avustuksista ilmoitetaan myöhemmin.) suoritetaan ennen laulujuhlia tilisiirtona.

-Lisätietoja tapahtumasta voi kysyä Sulasolin Oulun piirin puheenjohtaja Pekka Mattilalta p. 040-170 3402.​