Katsomuskasvatuksen verkostotapaaminen

Aika: 16.3.2018
Paikka: Oulun tuomiokapitulin koulutussali, Hallituskatu 3, 90100 Oulu

Kokemuksia uudenlaisesta yhteistyöstä katsomuskasvatuksessa VASU2017:n parissa. Yhteistyössä kunnan varhaiskasvatuksen kanssa toteutettujen ideoiden ja onnistumisen kokemusten jakamista.

Osaamistavoitteet: Osallistuja tuntee katsomuskasvatuksen keskeiset periaatteet ja ymmärtää VASU2017:n vaikutukset omassa työssään.

Sisältö: VASU2017 ja sen vaikutukset omassa työssä, katsomuskasvatuksen keskeiset periaatteet ja siihen liittyvä yhteistyö, kokemuksia erilaisista dialogisen yhteistyön tavoista katsomuskasvatuksessa.

Kohderyhmät: Katsomuskasvatuksen mentorit, mentoroinnista vastaavat työntekijät ja kunnan varhaiskasvatuksen työntekijät. Koulutukseen suositellaan osallistumaan työparina.

Osallistumismaksu: 70 €, sisältää lounaan ja kahvit

Järjestäjät: Seurakuntaopisto, Nuori kirkko ry, KKP ja Kalajoen Kristillinen Opisto (Koulutus järjestetään yhteistyössä opintokeskus Agricolan kanssa)

Lisätietoja: Hanna Pulkkinen, Seurakuntaopisto, hanna.pulkkinen@seurakuntaopisto.fi ja Tiina Haapsalo, Nuori kirkko ry, tiina.haapsalo@nuorikirkko.fi

Ilmoittautuminen: 16.2.2018 mennessä www.seurakuntaopisto.fi/agricola

Tervetuloa ottamaan selvää katsomuskasvatuksesta ja yhteistyöstä!

9.00–9.30 Aamukahvit
9.30–10.15 Yleissopimus kunnan sivistystoimen ja seurakunnan yhteistyölle – miten sopimusta sovelletaan Vasu yhteistyössä (Asiantuntija Tuula Vinko, Kirkkohallitus) + Keskustelua aiheesta
10. 30–11.30 OPH:n Varhaiskasvatukseen ohjeet uskonnollisten
tilaisuuksien järjestämisestä (Erityisasiantuntija Kirsi Tarkka, Opetushallitus) + Kysymyksille ja ajatuksille tilaa