Pyhä Trifonin pyhiinvaellus 24.-25.8.2018

Aika: 24.-26.8.2018
Paikka: Nellim, Sevetti ja Neiden

Pyhä Trifon kutsuu myöhäiskesän Lappiin!

Pyhiinvaelluksella kolttien maille on jo vuosikymmenien perinteet. Se on vuosien varrella toteutettu vähän eri tavalla, mutta aina siihen on kuulunut käynti Sevettijärvellä ja Norjan Neidenissä.

Pyhiinvaellusjuhlaa vietetään yhdessä Oulun hiippakunnan ja Lapin seurakunnan kanssa.

Pohjoisen Lapin maisemissa ovat aistittavissa pyhien jättämät jalanjäljet. Näillä seuduilla ovat erakot, munkit ja hurskaat kristityt kilvoitelleet yksin, yhteisöissä ja kylissä.

Lapin luonto, maiseman avaruus ja taivaan kuulaus tuo pyhyyden tunteen etelän asujalle käsin kosketeltavaksi.

Pyhät retket tukevat jokaisen osallistujan jaksamista ja antavat voimavaroja etenemiseen kohti Valoa arjenkin keskellä.

Pyhät kutsuvat yhteyteensä: heidän läheisyydessään – rukouksessa ja liikkeessä kohti pyhyyttä ja iäistä Valoa –

saamme aavistuksen ilosta, joka ei ole sidottu aikaan eikä paikkaan.

Näin on ollut sukupolvesta toiseen. Nyt on meidän vuoromme!

LIITTEENÄ Barentsin alueen kristillisten kirkkojen yhteistyöneuvosto SKKB:tä koskeva tieto vaelluksesta 24.-26.8.2018 sekä esite vaelluksesta kokonaisuudessaan.

Linkki Pyhien Sergein ja Hermanin veljeskunnan nettiisivustolle tapahtumaan.