Rovastikunnallinen Messu- ja musiikkipäivä Kiiminki

Aika: 17.10.2018 klo 09 - 16
Paikka: Kiimingin seurakuntakeskus, Kirkkotie 26, 90900 Kiiminki

Rovastikunnallinen Messu- ja musiikkipäivät Oulun hiippakunnassa 2018

ILMOITTAUDU KE 10.10.2018 MENNESSÄ TÄSTÄ!

”Osallisuus jumalanpalveluksessa”

ke 17.10.Kiiminki, seurakuntakeskus

Tervetuloa messu- ja musiikkipäivään!

Päivän teemana on messu ja osallisuus. Erityisesti aihetta käsitellään rippikoulun näkökulmasta (rippikoulu-uudistus 2018).  Päivän kouluttajana on Outi Noponen Leppävaaran seurakunnasta, jossa rippikoulu ja jumalanpalveluselämä toimii luontevasti. Musiikillista osallisuutta tulee opettamaan pop up -kuorojen kanssa työskentelevä kanttori Nina Pakkanen Meilahden seurakunnasta. Lisäksi kouluttajina ja keskustelijoina toimivat hiippakunnan jumalanpalvelus- ja musiikkineuvottelukunnan jäsenet.  Koulutuspäivä on tarkoitettu kaikille työmuodoille ja vapaaehtoisille. Päivän musiikilliset osiot sopivat myös kaikille. Osallistumismaksu 35€, sis. lounas, kahvit ja materiaali!

Tervetuloa mukaan runsain joukoin!

Päivän ohjelma:

9.00                                     Aamukahvit

9.30                                      Tervetuloa ja aamuhartaus

klo 9.45 – 11.00                   Rippikoulu-uudistus ja messu, Outi Noponen

klo 11.00 – 13.00                 Viikkomessu ja lounas

klo 13 – 15.30                      Iltapäivän mix

1.       Erityislapsi ja messu sekä vohveli Satu Kreivi-Palosaari ja Riitta Yliluoma

Te kaikki - Erityislapsen kanssa messussa. Vohvelikirkosta keidas kaikenikäisille. Kokemuksia ja näkemyksiä erityislasten ja -aikuistenkin hengellisestä elämästä. Vohvelikirkko toimii kaikille periaatteella ”less is more"

2.       Sakastipöhinä, Jouko Kantola ja Saija Kronqvist

Sakasti - pyhien kohtaamisten paikka, jossa messu viimeistellään ja viritellään

3.       Jumalanpalveluksen johtaminen?, Ari Rautakoski ja Päivi Ahopelto

Työnteköiden rooli jumalanpalveluksessa. Onko jumalanpalvelus kaikille pakollinen työtehtävä?

… ja pop-up kuoroa joka väliin

klo 15.30 – 16.00                 Keskustelu päivän kokemuksista

klo 16.00                           Loppurukous ja päätöskahvit

Koulutus striimataan Piispantalon kanavalla:

Koulutuksen voi myöhemmin katsoa tallenteena:

Lisätietoja: Hiippakuntasihteeri Raimo Paaso, p. 040 8386 807

Liitteet