EtusivuPiispaHiippakuntaHallintoKoulutus ja kehittäminenTyöalatYhteystiedotTöihin hiippakuntaan

Hoosianna-juhla & Tähti se kulukeepi - konsertti

Aika: 1.12.2018 klo 15:30 - 17:30
Paikka: Rotuaari, Oulun tuomiokirkko, Pikkukirkko

HOOSIANNA-JUHLA OULUSSA TUOMIOKIRKON EDUSTALLA la 1.12. klo 16.00 – 16.20 ja KONSERTTI KLO 16.30

LYHTYKULKUE LÄHTEE ROTUAARIN PALLOLTA KLO 15.30

Oulussa järjestetään lauantaina 1.12. klo 15.30 – 16.20 suuri Hoosianna-juhla sekä klo 16.30 kamarikuoro Sofia Magdalenan tiernapoikakonsertti. Juhlat ovat nyt kuudetta kertaa ja tilaisuudesta on muodostunut jo oululainen perinne joulun aloittamisen juhlana. Tapahtuma muodostuu suuresta lyhtykulkueesta ja Hoosianna-juhlasta. Lyhtykulkue lähtee rotuaarin pallolta klo 15.30 Oulun tuomiokirkolle.  Kulkueen aikana osallistujat kuulevat jouluista musiikkia useiden kuoron laulamana. Tämän vuoden erityinen teema on tiernapojat ja kulkueessa vaeltavat myös alpakat ja aasi. Mukana on kuoroja läheltä ja kaukaa. Kuorot asettautuvat reitille noin 50-100 metrin välein.  

Hoosianna-juhlan huippuhetki vietetään Oulun tuomiokirkon edustalla. Tapahtuma alkaa oululaisen, tunnetun säveltäjän, Leevi Madetojan säveltämällä Arki huolesi kaikki heitä -laululla, johon osallistuvat kaikki kuorot ja yleisö. Lisäksi juhlassa kuullaan puhallinmusiikkia OWLA-vaskikvartetin esittämänä, Raamatun tekstejä sekä lauletaan yhdessä ikiaikainen laulu Maa on niin kaunis.

Koko juhlan huipennus on Hoosianna-hymni, jonka kuorolaiset laulavat äänissä ja kaikkien juhlaan osallistuvien yhtyessä mukaan laulun riemuun.  Yhteinen Hoosianna avaa suomalaisten sydämet joululle.

Tilaisuuden tervehdykset esittävät kaupunginjohtaja Päivi Laajalaja piispa Jukka Keskitalo. Tilaisuuden juontaa tuomiorovasti Satu Saarinen

Juhlaan kutsutaan kaikkia läheltä ja kaukaa jakamaan adventin riemua ja joulun odotusta!

Juhlan jälkeen tuomiokirkossa on Sofia Magdalenan ”Tähti se kulukeepi” –konsertti, jossa kuullaan kantaesityksenä säveltäjä Yrjö Hjeltiltä tilattu kamarikuorosovitus Tiernapoika-kuvaelmasta. Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelman ja joulutervehdys-cd:n (sis. Tiernapoika-kuvaelman) yhteishinta 15 e.

Kulkueen jälkeen voi myös siirtyä Tuomiokirkon pihalle, Pikkukirkolle, jossa aasi ja alpakat tavattavissa, samoin Pikkukirkon seimi on nähtävillä. Glögitarjoilu.

Lisätietoja antaa hiippakuntasihteeri Raimo Paaso, puh. 040 838 6807 tai raimo.paaso@evl.fi  ja  

tuomiorovasti Satu Saarinen puh 040 556 7840 satu.saarinen@evl.fi                      

            

© Oulun hiippakunnan tuomiokapituli, Ojakatu 1, PL 85, 90101 Oulu. Puh: (08) 5358 510