26.5.2016

Tornion seurakunnan kirkkoherranvaaliin ehdolle Tuomas Palola, Pentti Tepsa ja Ville Väkeväinen

TIEDOTE 26.5.2016

Tuomiokapituli teki Tornion seurakunnan kirkkoherran virkaa koskevan vaaliehdotuksen sekä määräsi päiväjumalanpalveluksen toimittamisen ajankohdat seuraavasti:

I vaalisija      Jyväskylän seurakunnan seurakuntapastori TT Tuomas Palola, su 11.9.2016

II vaalisija     Kemijärven seurakunnan kirkkoherra TK (vastaa nyk. TM) Pentti Tepsa, su 18.9.2016

III vaalisija    Simon seurakunnan kirkkoherra, TM Ville Väkeväinen, su 25.9.2016

Tornion seurakunnan kirkkoherranvaali määrättiin toimitettavaksi siten, että se alkaa Tornion kirkossa sunnuntaina 9.10.2016 klo 10.00 pidettävän päiväjumalanpalveluksen jälkeen ja jatkuu siten kuin vaalilautakunta siitä omalla kuulutuksellaan tarkemmin ilmoittaa.

Ennakkoäänestys ja kotiäänestys toimitetaan Tornion seurakunnassa 3.–7.10.2016 klo 9.00–18.00 vaalilautakunnan ilmoituksen mukaisesti.

Vaaliprosessin kulku ja ratkaisun perustelut

Tuomiokapituli päätti 17.3.2016 Tornion seurakunnan kirkkovaltuuston toivomuksen mukaisesti, että kirkkoherranvaali toimitetaan välittömällä vaalilla, jossa kirkkoherran valitsevat seurakunnan äänioikeutetut jäsenet. Kirkkoherran välitöntä vaalia varten tuomiokapituli teki vaaliehdotuksen. Vaaliehdotuksessa tuomiokapituli asetti vaaliehdokkaiksi kolme kelpoisuusvaatimukset täyttävää hakijaa vaalisijoille siinä järjestyksessä kuin heidät katsottiin taitaviksi ja kykeneviksi virkaan ottaen huomioon Tornion seurakunnan viralle asettamat erityiset tarpeet.

Ratkaisun perusteet käyvät kokonaisuudessaan ilmi tuomiokapitulin pöytäkirjasta. Yhteenvetona voidaan todeta, että erityisesti hakijan taidon ja monipuolisen työhistorian, hallinnollisen kokemuksen ja teologisen perehtyneisyyden ja johtamistaidon koulutuksen sekä haastattelussa osoittamansa kyvyn ja laaja-alaisuuden vuoksi ensimmäiselle sijalle nousi Tuomas Palola.  Toiselle sijalle taidon ja kyvyn sekä kokemuksensa perusteella nousi Pentti Tepsa. Seuraaviksi sijoittuivat aakkosjärjestyksessä Lindström, Saapunki, Salminen ja Väkeväinen.  Muutosjohtamisedellytyksiensä, henkilöstöhallinnollisen painotuksensa, monipuolisen ja dynaamisen koulutuspolkunsa sekä paikallistuntemuksensa perusteella Ville Väkeväinen nousi nelikosta ensimmäiseksi.

Lisätietoja: pappisasessori Satu Saarinen, puh. 040 5567 840 (tavoitettavissa 27.5.)