1.8.2018

Oulun piispanvaalin vaalipaneelit 8.8. sekä mahdollisesti 1.9.

Näe kaikki Oulun hiippakunnan piispanvaaliehdokkaat vaalipaneelissa 8.8.2018 kauppakeskus Valkeassa!

Piispanvaalin odotus huipentuu ehdokkaiden yhteiseen vaalipaneeliin Oulussa 8.8.2018 klo 17 Kauppakeskus Valkean kesäkadulla. Keskusteluttajina ovat toimittaja Arto Veräjänkorva Yle Oulusta ja tuomiorovasti Satu Saarinen Oulun tuomiokirkkoseurakunnasta.

Oulun hiippakunnan piispanvaalin ehdokkaina ovat Kirkkohallituksen kansliapäällikkö, TT Jukka Keskitalo, Raudaskylän Kristillisen Opiston rehtori, TL Jukka Hautala, sekä Oulun Tuiran seurakunnan kirkkoherra, TT Niilo Pesonen.

Piispanvaalin ensimmäinen äänestyskierros käydään 15.8.2018. Oulun piispanvaalissa äänioikeutettuja on kaikkiaan noin 1130, puolet maallikoita ja puolet pappeja. Piispa on kuitenkin koko hiippakunnan ja kaikkien sen seurakuntien piispa. Tule siis katsastamaan ehdokkaat ja muodostamaan oma näkemyksesi heistä.

Mikäli kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta äänistä elokuun äänestyskierroksella, järjestetään vielä vaalipaneeli kahdelle jäljellä olevalle ehdokkaalle 1.9. klo 17 Utajärven jäähallissa hiippakunnallisten lähetysjuhlien yhteydessä. Siellä tilaisuuden juontavat viestintäpäällikkö Harriet Urponen Rovaniemen seurakunnasta ja kirkkoherra Erkki Huuki Kannuksen seurakunnasta. Mahdollinen toinen vaalikierros järjestetään 3.9.2018.

Valkeassa 8.8. pidettävä vaalipaneeli tulkataan viittomakielelle kokonaisuudessaan.  Paneelit välitetään suorana internetissä (Piispantalon kanavalta osoitteessa http://www.oulunhiippakunta.evl.fi/piispantalon-kanava/ sekä Virtuaalikirkon https://www.virtuaalikirkko.fi kautta) ja ovat katsottavissa jälkikäteen myös tallenteina.

Lisätietoja antavat:

- hiippakuntadekaani Kari Ruotsalainen, kari.ruotsalainen@evl.fi tai 044 7555 556

- hiippakuntapastori Outi Uusimäki, outi.uusimaki@evl.fi tai 044 7555 512