Piispanvaihdos 2018

Oulun hiippakunnan piispanvaihdokseen liittyvät juhlallisuudet

Piispa Samuel Salmi siirtyy eläkkeelle 1.11. alkaen ja samasta päivästä aloittaa viranhoitonsa piispanvaalissa eniten ääniä saanut Jukka Keskitalo.

Hiippakunta toivottaa kaikki sydämellisesti tervetulleiksi mukaan juhlimaan - kiittämään piispa Samuelia kuluneista vuosista ja saattelemaan rukouksin uutta piispaa tehtäväänsä!

Tässä päivien aikataulut:

Sunnuntai 28.10.

Piispanmessu Oulun tuomiokirkossa klo 10 (www.virtuaalikirkko.fi). Messu tulkataan viittomakielelle.

Juhlakahvit Keskustan seurakuntatalolla ja Vanhassa Pappilassa messun jälkeen

Juhlakonsertti Oulun tuomiokirkossa klo 19

Keskiviikko 31.10.

Piispan viran tunnusten luovuttamisen rukoushetki Oulun tuomiokirkossa klo 18 (www.virtuaalikirkko.fi)        Mukana musiikissa mm. Cappella pro Vocale ja Sofia Magdalena.

Muistamiset ja tervehdykset

Piispa Samuel toivoo mahdolliset muistamiset osoitettavaksi Nyakaton Raamattukoululle Suomen Lähetysseuran kautta. Koulu toimii Oulun hiippakunnan ystävyyshiippakunnassa, Tansanian luterilaisen kirkon Victoriajärven itäisessä hiippakunnassa. Tilitiedot FI16 8000 1400 1826 72, Suomen Lähetysseura, viestikenttään: Piispa Samuel eläkkeelle

Yhteisöt voivat 22.10. mennessä ilmaista halukkuutensa käyttää tervehdyspuheenvuoro sunnuntaina 28.10. kahvitilaisuudessa, anna-maija.vuorma@evl.fi.

Henkilökohtaisia tervehdyksiä piispa Salmelle voi toimittaa Oulun tuomiokapituliin, PL 85, 90101 OULU, anna-maija.vuorma@evl.fi.

Sunnuntai 11.11.

Piispan virkaan vihkiminen Oulun tuomiokirkossa klo 10

Messu televisioidaan suorana YLE TV1 sekä radioidaan Yle Radio 1 ja on seurattavissa kokonaisuudessaan Virtuaalikirkossa (www.virtuaalikirkko.fi). Televisioinnin vuoksi kirkkoväkeä pyydetään saapumaan kirkkoon jo 9.40 mennessä. Messu tulkataan viittomakielelle.

Juhlakahvit Keskustan seurakuntatalolla (Isokatu 17) ja Vanhassa Pappilassa (Asemakatu 6) messun jälkeen

Tervehdykset

Juhlakahveilla käytettävien puheenvuorojen sijaan onnittelut ja tervehdykset lähetetään etukäteen 31.10. mennessä oulu.tuomiokapituli@evl.fi. Tervehdyksistä muokataan diasarja juhlakahveilla esitettäväksi. Tervehdykseen voi halutessaan liittää tekstiä täydentävän valokuvan. Vihitty piispa on kohdattavissa vapaamuotoisesti kahvien lomassa.