Piispantalon blogi
Kansainvälisen rippikoulututkimusverkoston suomalaisen kirkkososiologian tutkijan, Helsingin yliopiston lehtorin Kati Tervo-Niemelän tutkimuksessa nousi esiin onnellisuuden, merkityksellisyyden ja kutsumuksen pohtiminen rippikoulussa. Rippikoulu kutsuu pohtimaan omaa suhdetta Jumalaan, toiseen ihmiseen ja omaan itseen. Nuori saa rippikoulusta välineitä itsetuntemuksen kasvattamiseen.
Viittomakielinen toiminta Suomen evankelisluterilaisessa kirkossa elää ja hengittää muun ydintoiminnan tavoin paikallisseurakunnissa. Kuurojen ja muiden viittomakieltä käyttävien seurakuntalaisten ja työntekijöiden tukena toimii kuusi kuurojenpappia, jotka on pääsääntöisesti sijoitettu hiippakuntien tuomiokapituleihin. Pohjois-Suomen eli Oulun piirin kuurojenpapin toiminta-alueeseen kuuluvat Lappi, Pohjois-Pohjanmaa ja Kuopion hiippakunnasta lainattu kaistale Kainuuta.
Suomen, Ruotsin, Norjan ja Venäjän luterilaisten ja ortodoksisten kirkkojen pohjoisten hiippakuntien muodostama Barentsin kirkkojen neuvosto järjesti nuorten kuorofestivaalin Murmanskissa 15. - 18.9.2016.