Reformaatio 2017

Reformaation merkkivuotta vietetään teemalla ARMOA 2017!

Martti Lutherin 95 teesiä käynnistivät 500 vuotta sitten reformaation, jonka seurauksena luterilainen kirkko erkaantui katolisesta kirkosta. Merkkivuotta vietetään valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.  Oulun hiippakunnan seurakunnissa merkkivuosi näkyy jumalanpalveluselämässä ja monissa tapahtumissa  31.10.2016–5.11.2017.

Reformaation merkkivuoden tavoitteeena:

• Tukea kirkon perustehtävää ja tehdä reformaatiota tunnetuksi luterilaisesti ja ekumeenisesti
  • Tukea seurakuntia ja paikallista yhteistyötä sekä rakentaa tulevaisuutta
  • Yhdistää merkkivuoden vietto Suomen itsenäisyyden juhlavuoden viettoon.

Lue lisää valtakunnalliselta Reformaatio 2017 -sivustolta

Ilmoita seurakuntasi tapahtumista yhteiseen hiippakunnan kalenteriin TÄSTÄ!

Oulun hiippakunta ja Oulun seurakunnat juhlistavat yhdessä lukuisten muiden seurakuntien kanssa uskonpuhdistuksen juhlavuotta Messias-oratorion sävelin. Reformaatio tarkoittaa uudistumista ja uudelleen muotoilua. Millä tavoin yli 250 vuotta vanha sävellys juhlistaa luterilaista uskoa? Voiko se tuoda jotain uutta meille tämän ajan ihmisille?

Händelin Messias on länsimaisen musiikin yksi tunnetuimmista teoksista ja hiippakuntasihteeri Raimo Paason mukaan musiikin kieli on ajatonta.

”Sillä ei ole niin väliä, mitä milloinkin on syntynyt tai kuollut. Se on tärkeää, mikä elää tässä ja nyt. Händelin 276 vuotta vanhassa musiikillisessa kielessä on jotain joka virtaa ihmisiin edelleen tuoreesti ja saa aikaa tunnekokemuksia. Kokemukset ovat yksilöllisiä ja minua puhuttelee teoksen musiikillinen keveys ja pirskahtelevuus. Se antaa energiaa ja iloa”.

Oulun hiippakunnan oratoriokuoro (OHO) on perustettu tätä projektia varten keväällä 2015. Kuorossa laulaa 45 – 50 henkilöä, jotka ovat valikoitunut pääasiassa Oulun alueelta, mutta laulajia on myös Raahesta, Kemistä, Siikalatvasta, Limingasta ja Muhokselta.

Laulajat ovat pitkälle edenneitä kuorolaulajia ja kuoron toiminta on musiikillisesti kunnianhimoista. Kuoron on perustanut Raimo Paaso, joka johtaa kaikki konsertit. Solisteina laulavat maamme eturivin laulajat sekä ruotsalainen Pia-Karin Helsing.