Töihin hiippakuntaan
Oulun hiippakunta on maantieteellisesti Suomen laajin hiippakunta. Se ulottuu Keski-Pohjanmaan lakeuksilta aina Pohjoisen Lapin tuntureiden huipuille. Oulun hiippakunnassa väestö on kirkollisesti keskimääräistä sitoutuneempaa. Alueella vaikuttavat monet herätysliikkeet tuovat elävyyttä alueen hengelliseen väriin.

Pohjoisessa hiippakunnassa on 60 erilaista seurakuntaa - kaikkea pienistä maalaisseurakunnista suuriin kaupunkiseurakuntiin. Jokainen seurakunta on maustettu omilla paikallisilla vivahteillaan. Luonto on pohjoisen ihmiselle merkittävä voimavara.

Oulun hiippakunta tarvitsee kaikille kirkon työaloille yhteistyökykyisiä työntekijöitä, jotka tuntevat kutsumusta kirkon työhön ja sitoutuvat kulkemaan ihmisen rinnalla niin iloissa kuin suruissa!

"Teitä ei varusteta täydellisyyden haarniskalla ja erehtymättömyyden kypärällä vaan teidät lähetetään Kristuksen armon varassa."
- Piispa Samuel Salmi